Informuojame, jog svetainėje yra naudojami slapukai (angl. cookies)
Sutikdami, paspauskite mygtuką 'Sutinku'.
Sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus savo interneto naršyklės nustatymuose.
Tęsdami naršymą svetainėje jūs sutinkate su slapukų naudojimo sąlygomis.

Patarimai

Daugelis žmonių, įsirengusių savo namuose kieto kuro katilus, krosneles ar židinius, pritars minčiai, kad svarbu teisingai pasirinkti kurą.

Dažniausiai namo šildymui naudojamos malkos, todėl naudinga žinoti kai kurias svarbesnes savybes.

Geriausios yra džiovintos malkos. Todėl svarbu laiku pasirūpinti malkomis ir jų sandėliavimo patalpomis.

Jei tokių sąlygų nėra, patariame sukrauti apvalų malkų kūgį arba sudėti jas eilėmis ir viršų apdengti plastikine plėvele. Taip sukrautos malkos gerai vėdinamos ir puikiai džiūsta.

Naudoti reikėtų kokybiškas, su nedideliu dervos kiekiu malkas. Tai – uosio, skroblo, ąžuolo, klevo, taip pat vaismedžių mediena.

Džiovintų malkų drėgnumo koeficientas neturėtų viršyti 20 proc., o tai atitinka maždaug 18-24 mėnesius džiovintų malkų, apsaugotų nuo lietaus ir ventiliuojamose patalpose. Tokios malkos gerai dega, todėl pasiekiamas puikus šiluminis efektas.